Competitie 2018

Er worden bij de Doornakkers elk jaar de volgende KNLTB-competities gespeeld: KNLTB Voorjaars-, Najaars- en Wintercompetitie. Ook bieden we alle jeugd competities aan: klik hier voor het competitie inschrijfformulier voor junioren.

Inschrijven

Normaal gesproken sluit de inschrijving voor de competitie ongeveer 4 maanden voorafgaand aan de eerste wedstrijd. TV De Doornakkers biedt alle competitiesoorten en dagen aan aan haar leden. Inschrijven kan door deze formulieren te gebruiken:

 

Inschrijven teams tot Speelperiode
6 of 7 speeldagen
Inschrijfmogelijkheden categorieën en speeldagen Inschrijven
KNLTB Voorjaarscompetitie 2018 15 december 2017 april – juni 2018

KNLTB

Competitiezoeker:

Aanbod

Voorjaar (District)

Voorjaar (Landelijk)

 

inschrijven >
KNLTB Competitie
Nieuwe Stijl 2018
15 december 2017 april – juli 2018 inschrijven >
KNLTB Najaarscompetitie 2018 mei 2018 september – november 2018 gesloten
KNLTB Competitie Najaar Nieuwe Stijl 2018 mei 2018 september – november 2018 gesloten
KNLTB Winter outdoorcompetitie Zuid 2018/2019  september 2018 november 2018 – februari 2019 gesloten

Speeldagen winter 2017/2018

Speeldagen voorjaar 2018

Competitie Nieuwe Stijl

Met ruim 200.000 tennissers is de Nederlandse tenniscompetitie een van de grootste ter wereld. Daarmee mag je het met recht een groot succes noemen. Bij Doornakkers hebben we in het voorjaar zo een 25 competitie teams met meer dan 140 deelnemende leden. De KNLTB wijzigt jaarlijks het aanbod en de reglementen om de competitie toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor het merendeel van de spelers.

 • Versoepeling invalregels; (zie onder)
 • Dubbel opstelling bekend maken na de singles;
 • Verkort spelen voor alle dubbels (geen 3e set: maar beslissende wedstrijd-tiebreak);
 • Toegankelijkere competitievormen.

Aanvullende competitievormen

TV De doornakkers biedt naast de allom bekende voorjaarscompetities op verschillende dagen in de week deze 2 competitievormen ook in 2018 aan:

Voorjaarscompetitie afsluiting

In juni wordt aansluitend aan de voorjaarscompetitie een feestavond georganiseerd. Voorafgaand aan de afsluitende feestavond wordt weer een gezelligheidstoernooitje georganiseerd. Tijdens de feestavond worden uiteraard onze kampioenen gehuldigd. Te zijner tijd zal hier ook een bericht elders op de website verschijnen met de definitieve datum en extra informatie.

Competitiebijdrage

Per team moet een competitiebijdrage betaald worden. In dit bedrag zitten de kosten voor de aanschaf van de tennisballen en de KNLTB bijdrage. Afhankelijk van de competitie en het aantal thuiswedstrijden is deze bijdrage (€38,- KNLTB + aantal thuiswedstrijden * ballen * prijs) per team.

Captainsavonden

Voor de verschillende competities (Voorjaars-, maar ook najaars- en wintercompetitie) worden de aanvoerders uitgenodigd om de competitie-bescheiden en de ballen op te halen, hiervoor worden verschillende avonden gepland. Op deze avonden moet ook de competitiebijdrage betaald worden (contant of vooraf overgemaakt).

Digitale uitnodigingen

Ook dit jaar zullen verenigingen de teams digitaal uitnodigen. Teamcaptains zijn verplicht om de informatie betreffende de te spelen wedstrijden zelf te raadplegen op de KNLTB-site! Even op de KNLTB-site kijken dus wanneer je moet spelen.

Invoeren Uitslagen

Team captains kunnen zelf de uitslagen van thuiswedstrijden invoeren bij de KNLTB. Voor het begin van de betreffende competitie dien je aan te geven of je dit zelf wil doen, de TC zorgt er dan voor dat de captain wordt geregistreerd als uitslagengedelegeerde. Invoeren van uitslagen voor jouw team gaat dan eenvoudig via de mijnKNLTB website.

Definitieve teamsamenstelling

Wanneer de definitieve teamsamenstelling bekend is, dan staat deze op de website. deze zijn doorgelinkt naar de klasse-indeling en standen en uitslagen op de website van de KNLTB.

ballen

Gebruik van tennisballen

Dit jaar geen verandering wat betreft gebruik van tennisballen:

 • De benodigde ballen worden al tijdens de captainsavond uitgereikt, en dus niet op de wedstrijddag zelf
  de captain dient er zelf zorg voor te dragen dat hij voldoende dozen ballen bij heeft bij aanvang van een competitiedag.
 • Dit dienen de nieuwe ballen te zijn die uitgereikt zijn tijdens de captainsavond.
 • De ballen hoeven na afloop van de competitiedag niet ingeleverd te worden bij de competitieleider maar blijven eigendom van het competitieteam.

Er kunnen verschillende ballen aangeschaft worden via de Doornakkers, deze worden uitgedeeld tijdens de captainsavond voorafgaand aan de competities. Elk team heeft de keuze uit de volgende merken:

 • Standaard Drukloos: Tretorn € 9,- /3 stuks
 • Gasgevuld: Head ATP €5,- /3 stuks

Afhankelijk per competitie is het aantal sets ballen verschillend. De TC zal het juiste aantal bestellen afhankelijk van aantal wedstrijden dat thuis gespeeld wordt.

Invallers

Mocht het toch voorkomen dat je een keer een invaller nodig hebt tijdens de competitie dan kun je bij de TC terecht. Uiteraard is de ledenlijst ook een hele geschikte lijst om een invaller te vinden. Laat wel even vooraf aan de TC weten wie je uiteindelijk gevonden hebt. Dit is erg belangrijk in verband met controles van de KNLTB!

De regels omtrent invallen worden komend jaar versoepeld. Hierdoor is een dispensatieaanvraag in de regel veel minder vaak nodig, wordt het makkelijker vervangers te regelen in een competitieteam en is het dus ook niet meer nodig competitieduels of wedstrijden op te geven omdat er te weinig spelers zijn.

Dispensatie

Dispensatie
In de Voorjaarscompetitie 2018 kan je als VCL dispensatie aanvragen voor 2 keer spelen in een speelweek of spelen voor 2 verenigingen. De invallersregeling is versoepeld waardoor je voor veel spelers geen dispensatie meer hoeft aan te vragen. Naar schatting komt 90% van de aanvragen voor twee keer spelen voor één vereniging dan ook te vervallen. De dispensatievoorwaarden vind je hier. Nadat de indeling gepubliceerd is, ontvang je meer informatie over hoe je dispensaties kan aanvragen. Aanvragen kunnen t/m 19 maart 2017 ingestuurd worden.Dit kan tot ongeveer 1 maand voordat de betreffende competitie start.

Boetes

De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de boetes (ca. € 100,-) die opgelegd kunnen worden bij niet komen opdagen c.q. onreglementair opstellen spelers(sters) betreft Dynamische Speelsterkte (DSS).

Bij terugtrekking van een team na publicatie van de competitieindeling kan de boete oplopen tot € 225,- euro oplopen.

Al met al willen we jullie weer veel tennisplezier toewensen en hopelijk mogen we weer veel kampioenen begroeten.

De Technische Commissie

 

De Doornakkers