Tennissen leer je bij Tennisvereniging De Doornakkers !

marell

Algemeen

Om de (trainings)leden de gelegenheid te bieden zich verder te bekwamen in de tennissport  organiseert  TV De Doornakkers voor haar leden tennistrainingen.
Datzelfde geldt voor geïnteresseerden (jeugd als volwassenen) die zich de beginselen  van de tennissport eigen willen maken. De tennislessen worden aangeboden in nauwe samenwerking met Tennisacademy Marell Sports. Voor de leden van TV De Doornakkers (jeugd en senior) verzorgt Marell Sports vanaf  januari 2013 de tennislessen. Per jaar zullen drie tenniscyclussen worden gegeven. Voor de tennislessen geldt dat je je als groep of individu kunt opgeven. Middels het digitale inschrijfformulier kun je aangeven op welk tijdstip je les wilt hebben.

Basisprincipes

Bij Marell Sports hanteren wij binnen onze tennislessen in ieder geval de volgende principes:
• Spelplezier is essentieel;
• Persoonlijke betrokkenheid;
• Positieve benadering en aandacht voor zowel het individuele- als het groepsleerproces van de cursist;
• Spelenderwijs leren;
• Breed trainingsperspectief; op ieder niveau zijn mogelijkheden.

Kwaliteit

Tijdens trainingen en evenementen wordt alleen gewerkt met gelicenseerde trainers. Wij staan bekend om goede kwaliteit en begeleiding. Marell Sports en de trainers zullen zichzelf continu op de hoogte houden met de nieuwste ontwikkelingen op tennisgebied en op andere vlakken die direct of indirect met tennis te maken hebben.

Kosten tennisles

De kosten van een tennisles zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, tijdsduur en het gegeven aantal lessen. Op het inschrijfformulier staat duidelijk aangegeven hoeveel een trainingscyclus kost. Voor het incasseren van het lesgeld werkt Marell Sports met een digitaal inschrijfsysteem waarbij men via een machtiging of ideal kan betalen.
Mocht je na het indelen van de groepen, besluiten om niet deel te nemen aan de cursus, dan kan je tot en met de eerste lesweek kosteloos annuleren.

Tenniskids/ Kaboutertennis

Marell Sports zal in samenwerking met TV De Doornakkers in het seizoen 2013/ 2014 ook een nieuw lesprogramma voor de jeugd introduceren, Tenniskids!

Tenniskids Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.
Tenniskids Oranje
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.
Tenniskids Groen
Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.
Deze opdeling in fases zorgt er voor dat kinderen spelenderwijs leren tennissen. Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden is waar het om draait. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten goed aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Op een leuke manier leren ze technisch en tactisch goed tennissen. De trainers zijn verantwoordelijk voor het tenniskidsprogramma en zijn extern opgeleid om het programma uit te dragen.

Selectietennis

Marell Sports zal in samenwerking met TV De Doornakkers ook kijken naar de mogelijkheden betreffende selectietennis. Van iedere selectiespeler wordt verwacht dat hij of zij gedreven, ambitieus, fanatiek en prestatief is ingesteld.

Bespanservice

Voor diegenen welke in het bezit zijn van een racket waarbij onduidelijk is of de spanning goed is kunnen we in samenwerking met Marell Sport zorgen voor de juiste spanning. Marell Sports biedt ook een bespanservice, dus is uw bespanning aan vervanging toe dan kunt u aan de trainer het racket meegeven.

Inschrijven?

Iedereen kan bij ons terecht, jong of oud, beginners of gevorderden. Wil jij je inschrijven voor het volgen van tennislessen? Schrijf je dan middels het inschrijfformulier op de site in.
Via de site www.marellsports.com kun je je direct en zeer gemakkelijk inschrijven.