Woordje van de voorzitter – mei 2017

Heerlijk die lentekriebels die ik ervoer toen ik op vrijdag weer op de baan stond bij de 1ste competitiewedstrijd bij tegenstander TOS in Bergeijk. Of lag het aan het feit dat ik al jaren niet meer op gravel had gespeeld en nu weer wel een keer. Ik houd het lentegevoel toch maar op de speciale dynamiek die bij de voorjaarscompetitie ontstaat. De winter is definitief voorbij: op naar de zomer.

En wat voor winter hebben we gehad: een geweldige interne competitie met  zo’n 90 deelnemers in de verschillende niveaugroepen van beginners tot doorgewinterde tennissers van 70+. De gemêleerdheid van de deelnemers maakte het extra bijzonder omdat je tenniste met andere leden die je niet of nauwelijks kende. Goed voor de onderlinge sfeer in de vereniging. En ook was de traditionele afsluitende feestavond een succes. Een groot compliment voor de organisatoren van deze competitie en de avond in “lederhosen”-stijl.

Ook de “Amerikaanse avond” aan het eind van de clubkampioenschappen werd prima bezocht. Een mooie afsluiting zo aan het eind van een reeks goede, spannende en hoogstaande wedstrijden om het kampioenschap binnen de club. Voor het 2de jaar waren de kampioenschappen een succes en met nog meer deelnemers dan vorig jaar (bijna 120) een groot succes. Blijkbaar worden deze wedstrijden ook gezien als een mooi opstapje naar de Voorjaarscompetitie. Ook hier een applaus voor de commissie die de organisatie in handen had.

Na het succes van de najaarsactie “Maak kennis met tennis” is deze activiteit ook nu in het voorjaar weer van start gegaan. Laten we hopen dat deelnemers het plezier in tennis zullen ervaren en blijvend deel gaan uitmaken van onze vereniging. In het najaar heeft de actie in ieder geval enkele nieuwe leden opgeleverd. Prima dus!!

Rest mij nog aan te geven dat de Warmbad-commissie van start is gegaan en de komende maanden gaat u daar meer van horen. De leden van deze commissie nemen in ieder geval deel aan een workshop die georganiseerd wordt in het kader van het traject “Thuis op de club”. Vanuit dit traject kwam ook de enquête (opgesteld door Brug8) die door 25% van de leden is ingevuld, dank daarvoor! Een uitgebreide terugkoppeling van de uitslag van de enquête volgt, er zijn in ieder geval mooie punten uitgekomen waar we als vereniging echt iets mee kunnen!

Veel plezier de komende tijd met tennissen, vrij of in competitieverband, single of dubbel, het blijft belangrijk in beweging te blijven.

Hartelijke groet

Paul van Anrooij