Column November – Husselen

‘Hoezo wat voor mij vraagt U zich af?’.  ‘Wat is husselen eigenlijk? En wat kost dat wel niet?’ Om met de laatste vraag te beginnen; het is helemaal gratis. ‘Gratis, net zoals al mijn apps gratis zijn’, zegt U. ‘En dat die reclame en marketing boys vervolgens precies weten voor welke aanbiedingen ik vatbaar bent’. Inderdaad; husselen is ook zo’n soort van gratis. Het zit namelijk al in uw clubcontributie; U bent dus een dief van eigen portemonnee als U niet husselt.

Blijft over, dat U niet weet wat husselen is, anders had U het al lang gedaan. Welnu; Husselen is gaan tennissen, terwijl U met niemand hebt afgesproken en toch niet in Uw eentje op de baan staat. Husselen zorgt er voor dat ook andere tennissers in hun eentje naar de baan komen.

Het enige wat we moeten doen is afspreken wanneer we husselen. Welnu; dat heeft onze Tennisclub geregeld. Maandagavond vanaf 19.00u en Woensdagmorgen kan er gehusseld worden.

Woensdagmorgen loopt goed en op maandagavond zijn er al jaren 4 vaste husselaars; R, P, J, en ik beken; ik hoor er ook bij. Dat kan beter, maar het wordt slechter want R heeft te kennen gegeven op maandagochtend te gaan tennissen, de overige drie husselaars in verbijstering achterlatend. Dank R, het waren mooie jaren, het ga je goed op maandagochtend.

Hierbij dan ook een uitnodiging aan allen (mannen en vrouwen); kom het eens proberen met ons op maandagavond. U vindt ons op baan 4.

‘Maar ik tennis nog niet zo lang’, hoor ik U zeggen. Welnu wij wel, samen zeker wel 60 jaar en ik kan U verzekeren dat wij ‘n abonnement hebben op dubbele fouten, te lange korte balletjes, smashes in het net, veel te korte lobs, groundstrokes die meters uit vliegen en ook slaan wij regelmatig ballen over het hek (sorry voor de butsen in Uw autodak). Bovendien missen wij makkelijke volleys. Herkent U zich in dit slagenrepertoire; Welkom op Maandagavond.

Denkt U; voor dat stel tennis ik veel te goed. Best mogelijk, maar kom het een keer laten zien, wij kunnen evt. tegen ons verlies en wellicht krijgt U meer ballen terug dan U voor mogelijk houdt. En bovendien alles beter dan voor de TV hangen.

Jan Kok