Groot baanonderhoud uitgevoerd

Sinds een klein jaar zijn onze leden van het onderhoudsteam zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de banen op het park. Dit gaat super goed. 1 à 2 keer per jaar wordt er nog groot onderhoud uitgevoerd door de Karpen waarbij het strooizand tussen de kunstgras vezels wordt uitgeborsteld en gereinigd. Hierdoor waren de afgelopen 2 avonden 3 banen niet bespeelbaar, helaas hebben we dit niet aangekondigd. We zullen dit de volgende keer wel doen. Het uitborstelen moet gebeuren bij droog weer en het heeft vervolgens weer even nodig om tussen de vezels te zakken zodat er minder zand op de banen ligt. Let wel dat de banen wat minder snel slijten als er meer zand op ligt, vandaar dat we er voor kiezen om voldoende zand op de banen te hebben. Na wat regenbuien zakt het zand weer tussen het kunstgras. De mannen van de onderhoudscommissie zullen wekelijks met onze eigen trekker en sleepnet het zand richting de goede plek begeleiden.

Tevens staat online nog een leuk stukje over het onderhoud bij onze en 2 andere verenigingen, lees dat hier.