Plaatsing zonnepanelen

zonnepanelen 1De zonnepanelen komen eraan, maar door het zware weer eind juni met de (tennisballen-) grote hagelstenen is de installatie verlaat. Het bedrijf dat de panelen plaatst moest eerst alle schades in de regio in orde maken. De planning is nu dat de panelen z.s.m. geplaatst worden.
Zoals al gemeld hebben we subsidie aangevraagd en gekregen.

Niet voor de aanschaf van de panelen maar voor de energie die we zullen gaan opwekken krijgen we ± € 1.100,00 per jaar uitbetaald. De subsidie is toegezegd voor 15 jaar, in totaal dus zo’n € 16.000.
Daarnaast bezuinigen we natuurlijk fiks op de energielasten ongeveer € 2.160 per jaar. Onze energielasten zullen dus per saldo ongeveer € 3.300 per jaar verlaagd worden.
Al met al uiteindelijk een goede ontwikkeling, vooral de subsidieregeling waar we nu aan meedoen. Als we al vorig jaar panelen hadden geplaatst, hadden we die subsidie misgelopen.

Leuke bijkomstigheid is dat we door op een goede manier met energiebesparing bezig te zijn, o.a. ook de vervanging van enkele koel- en vrieskasten in de kantine, we de kwartaalprijs van de Eindhovense Energie Kampioenschappen hebben gewonnen. Sportformule geeft elk kwartaal een prijs weg t.w.v. € 500,-. Dit bedrag moet geïnvesteerd worden in energiebesparende maatregelen. Het bedrag van € 500,- wordt overgemaakt naar de vereniging na overhandiging van een factuur voor energiebesparende middelen. In ons geval kan dat bijvoorbeeld een factuur zijn voor het plaatsen van de zonnepanelen of de energiezuinige koelkasten die onlangs geplaatst zijn. Dit dient dan als bewijs dat de vereniging zich inderdaad heeft ingezet voor energiebesparing.
Eneco tourtickets
Dit kwartaal krijgen we een extra prijs. Eneco, als mede-sponsor van de Eindhovense Energie Kampioenschappen, heeft 3 VIP-tickets beschikbaar gesteld voor tennisvereniging De Doornakkers. De tickets zijn geldig op 24 september voor de etappe Riemst (Be) – Lanaken (Be). Tijdens de overhandiging van de prijs ontvangen jullie meer informatie over het VIP-arrangement.
Prijsuitreiking
Beide prijzen worden in de kantine op ons park in de tweede week van september uitgereikt op vrijdag 9 september, rond 16.00 uur.