Winter Avond Competitie 2016/2017

wicom-02

UPDATE 29.09.2016: Inschrijven is niet langer mogelijk. Met meer dan 75 leden spelen we deze winter een interne avond competitie in de Heren en Dames Dubbel. Uiterlijk 1 oktober verschijnt de indeling ook op de website, de eerste 32 deelnemers spelen al een wedstrijd op aanstaande dinsdag of woensdag 4 of 5 oktober, zij hebben hierover al bericht gehad.

UPDATE 17.09.2016: We hebben al veel inschrijvingen mogen ontvangen (meer dan 33). Maar om leuke poule indelingen te maken hebben we nog wat meer enthousiaste leden nodig. Daarom hebben we besloten de inschrijvingsluitingsdatum te verlengen met 1 week: Inschrijven is nu mogelijk tot en met 25 september 2016. Onze open dag!

Nieuw: De interne wintercompetitie wordt gespeeld in drie categorieën HD, GD en DD. In elke categorie wordt er in drie poules gespeeld; speelsterkte 9/8, speelsterkte 7/6 en speelsterkte 6/5 (onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen).

De wedstrijden worden over een periode van 15 weken gespeeld (m.u.v. herfst en kerstvakantie) op dinsdag of woensdag avonden. Elke week speel je met een andere partner tegen een ander duo. Punten verzamel je dus op individueel niveau. De interne wintercompetitie start in de week van 10 oktober en eindigt op vrijdag 17 februari met een finale avond en een feestelijke afsluiting. In totaal speel je 8 tot 10 wedstrijden.

De regels en puntentelling:

Opkomst & vervanging:

• Per seizoen mag je 3 (weken) verhinderingen opgeven
  • Je mag aangeven of je op dinsdag en/of woensdag kan spelen
  • Indien je niet kan spelen op de geplande tijd moet je zelf voor een vervanger zorgen (zie consequenties voor de puntentelling). Deze vervanger hoeft niet uit de spelers van de wintercompetitie te komen maar moet wel van gelijke speelsterkte zijn
  • Je mag je tijdens een seizoen 3 keer laten vervangen
  • Wedstrijden kunnen alleen door de technische commissie worden afgelast vanwege slecht weer. Er zal in veel omstandigheden dus wel gewoon gespeeld worden!

Spel:

• Elke wedstrijd bestaat uit twee sets
  • Bij 40-40 wordt sudden death gespeeld, het eerstvolgende punt is het winnende punt
  • Indien elk team een set heeft gewonnen wordt er een super tiebreak gespeeld (tot 10 punten met twee punten verschil)

Puntentelling:

• Per gewonnen set krijgt elk team 3 punten
  • De winnaar (2 set gewonnen, of winst via de super tie break) krijgt 1punt voor de winst
  • Als je komt en zelf speelt ontvangt je twee extra punten. Kan je niet dan moet je zelf voor vervanging zorgen. Laat je je vervangen, dan krijgt je deze extra punten niet.
  • Je mag je drie keer laten vervangen, je ontvangt dan niet de extra punten voor de opkomst, wel de punten van de wedstrijd. De invaller krijgt geen extra punten
  • Na drie keer je te hebben laten vervangen ontvang je de punten van de wedstrijd niet meer
  • De stand wordt wekelijks op de website gepubliceerd.

De winnaars geven de stand van de wedstrijd in de kantine of binnen 48 uur door aan te Technische-commissie@tv-dedoornakkers.nl. De kosten voor inschrijving bedragen 3 euro per persoon en mogen worden voldaan bij de eerste wedstrijd.

Inschrijven voor deze wintercompetitie is niet langer mogelijk. Volgend jaar weer een kans.

Clubkampioenschappen Senioren TV de Doornakkers 2014

Van 1 tot en met 7 september aanstaande worden onze Clubkampioenschappen georganiseerd. Als vanouds wordt tijdens deze krachmeting door spelers van alle niveaus binnen onze vereniging gestreden om eeuwige roem die een jaar duurt. Vorig jaar deden 75 leden mee en we gaan er vanuit dat we dit jaar een nog grotere groep kunnen enthousiasmeren om een stel leuke en spannende wedstrijden te spelen van in de eerste week van september.

Inschrijven kan zoals gebruikelijk via http://www.toernooi.nl/ tot en met zaterdagavond 23 augustus middernacht. Heb je problemen met inschrijven mail dan even naar pmtvloon@gmail.com dan zoeken we een oplossing.

Om zo veel mogelijk inschrijvingen te kunnen toelaten laten we het aantal verhinderingen wat kan worden opgegeven ongelimiteerd. In het weekend vooraf (30 en 31 augustus) willen we wedstrijden spelen als dit praktisch uit komt voor het schema in de loop van de week, graag dus ook even aangeven of je deze dagen kunt. Dinsdag 26 augustus loten we en plannen we de wedstrijden. Woensdag in de loop van dag publiceren we de dagen en tijdstippen waarop je moet spelen. In overleg met commissie kunnen wedstrijden op een ander moment (bijvoorbeeld overdag) worden gespeeld. Wel vragen we je het finale weekend zaterdag en zondag 6 en 7 september op overmacht na vrij te houden.

Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro per onderdeel. De wedstrijden tellen niet mee voor het KNLTB Dynamisch Speelsterkte Systeem, wel wordt voor de indeling de eindejaarsrating 2013 aangehouden.

Kortom, 6 en 7 september een Finaleweekend voor iedereen:

·         Prachtige tennispartijen op alle niveau’s

·         Zaterdagavond om 19 uur Chinese Rijsttafel met aansluitend borrel en wellicht zelfs feest.

·         Zondagmiddag aansluitend aan de finales rond de klok van 5  – Prijsuitreiking

Met sportieve groet,

Hennie, Marjan, Marianne, Pim, René

Winter Avond Competitie

wicom-02

De regels en puntentelling:

Opkomst & vervanging:

• Per seizoen mag je 3 (weken) verhinderingen opgeven
  • Je mag aangeven of je op dinsdag en/of woensdag kan spelen
  • Je mag je tijdens een seizoen 3 keer laten vervangen

Spel:

• Elke wedstrijd bestaat uit twee sets

Puntentelling:

• Per gewonnen set krijgt elk team 3 punten
  • De stand wordt wekelijks op de website gepubliceerd.